Ratsastamaan oppiminen, ratsastus opettaa.

"Kun koulutat hevostasi - niin itse asiassa koulutat itseäsi." - Antoine De Pluvinet.

"Ratsastaessamme jätämme pelkomme, huolemme ja surumme maan pinnalle." - Juli Carlson.

"Yksikään sellainen tunti elämästäsi, jonka vietät ratsailla, ei ole hukkaan heitettyä." - Winston Churchill

Ratsastuksen opetus lähtee meillä ajatuksesta, että jokainen voi ja saa mahdollisuuden oppia oman näköisekseen ratsastajaksi ja hevosen hyvinvointia vaalivaksi hevosen käsittelijäksi.

Opetushevoset ovat yksilöitä, työhönsä sopiviksi koulutettuja ja arvioituja. Hevoslaumaan kuuluu eri rotuisia tammoja ja ruunia, kooltaan perheen pienimmistä pitkäjalkaisellekin sopivaan.

Hevonen on herkkä, ympäristölleen taitavana peilinä näyttäytyvä. Haluamme vaalia tätä hevosen kykyä, säilyttäen sen herkkyyden ja ratsastustunneilla harjoittelemme ratsastajan kykyä mukautua erilaisten hevosten ratsastus-taitoon, päästäksemme tehtävien tavoitteeseen. Hevosemme ovat siis pieniin apuihin vastaavia, innolla eteenpäin liikkuvia ja ratsastajan koko kehon käyttöön vastaavia. Pienillä ryhmillä mahdollistamme turvallisen, herkänkin ratsun ratsastuksen. Ratsu valitaan aina ratsastajan tasolle sopivaksi.

Ratsastustunnit ryhmässä ovat kestoltaan 60min sisältäen selkää nousun ja jalkautumisen. 

Alkeistunneilla taluttajana voi toimia ratsastajan läheinen, esim. vanhempi. Avustajasta/taluttajasta sovimme ratsastustuntia varatessa.

Ratsastustuntien sisältö on ennakkoon suunniteltu, ja opettaja vastaa sen muokkaamisesta ryhmän tasolle sopivaksi. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti ratsastusradan teitä, istuntaa, apujen käyttöä, sekä joka tunti keskitytään ratsastajan tietoisen läsnäolon taitoon.

Talli tarjoaa koulu-, este- ja maastoratsastusta.Talli

Tervetuloa jakamaan päivääsi kotiimme.

  • 4 poni- ja 7 hevoskarsinaa
  • Talli on lämmitetty ja ilmastoitu
  • Tallissa on wc, varustehuone ja sosiaalitila

Talli on hevosen koti. Hevosen ollessa karsinassaan, tahdomme tarjota sille rauhan omaan oloonsa, erityisesti syödessään.

On tärkeää, että et mene hevosen karsinaan tai ulkoilutarhaan ilman opettajan tai tallin väkeen kuuluvaa täysi-ikäistä ohjaajaa.

Jokainen hevosten kotiin saapuva on sinne sydämellisesti tervetullut. Huolehditaan kodista yhdessä hevosystäviemme parhaaksi: Kun hoidat ratsuasi, palautathan hoitotarvikkeet ja varusteet niille kuuluville paikoille. Näin meidän kaikkien on helpompi toimia ja samalla huolehdimme yhteisestä turvallisuudesta.


Ratsastuskenttä

27 x 60M

Ratsastustunnit pidetään 11/2018 valmistuneella isolla hiekkapohjaisella ratsastuskentällä. Ratsastuskentällä on tehokas valaistus.

Lähivuosien tavoitteena on ratsastusmaneesi, mikä tarjoaa tasavertaiset olosuhteet ympärivuoden tapahtuvaan ratsastustuntien tarjontaan.