Lisää tietoa palveluistamme

Ratsastustunnit ja hevostoiminta

Ratsastamaan? Hoitamaan hevosia? Rentoutumaan?

Tekisikö mieli palata satulaan vuosien jälkeen? Vai janoaako mielesi tavoitteelliseen hikoiluun?

Mitä varusteita tarvitsen? Pureeko hevoset? Nolaanko itseni? Mitä haluan oppia?

- Meillä kaikilla on kysymyksiä, sitä enemmän mitä vähemmän olemme ehtineet saada vastauksia. Tällä sivulla kerrotaan palveluistamme tarkemmin, tavoitteena antaa sinulle turvallinen mieli tarttua kiinnostavaan harrastukseen tai  tsemppaava viesti haastaa itsesi kohti tavoitteitasi. 

Tallimme hevosiin ja ratsastustunteihin voit tutustua lisää Tietoa meistä -välilehdeltä.


Yksityistunnit

Yksityistunti on oikea valinta silloin, kun haluat esimerkiksi ennen ensimmäistä kertaa ratsaille kivutessasi, turvallisen "kädestä pitäen" -ohjauksen jo ennen ratsastustuntiasi ja sen jälkeen.

Lisäksi yksityistunti palvelee ketä tahansa, joka kokee haluavansa tehotunnin juuri omien tavoitteiden parissa. Tunnin sisältö laaditaan omiin tarpeisiin ja tunnilla saa opettajalta jakamattoman huomion. 

Ykistyistunnin kesto on 45min

Yksityistunnin ajankohta sovitaan asiakkaan kanssa.

Ryhmätunnit

Ryhmätunnilla ratsastetaan 3-4 ratsukon ryhmässä, mikä on koottu samantasoisista ratsastajista. Tunnin tehtävät vaihtelevat monipuolisesti koulu- este- ja maastoratsastuksen (talvikaudella maastoilua vähemmän) parissa ryhmän toiveiden ja ratsukoiden tavoitteiden mukaisesti.

Ryhmiä pyritään rakentamaan vakio-ryhmiksi, mikä edeltävän tunnin tukevan seuraavaa harjoitusta.

Ryhmätunteja on tarjolla Ti, Ke, To ja Pe klo 17 - 20

Hevostoiminta

Hevostoimintaa on niin yksilöille kuin ryhmille. Ryhmätoimintaa ovat virkistys-/tykypäivät opiskelija- tai työporukoille. Tällainen päivä suunnitellaan ryhmänne lähtökohdista: Haetaanko virkistystä ja seikkailua, työporukan vuorovaikutus -harjoituksia vai keskisttymisen tehostettua kohdentamista opiskeluihin. Minulla on valmiina NLP-menetelmään perustuvia ryhmälle räätälöityjä "ohjelmia", ja päivän tai illan ohjelma laaditaan teidän päämäärän mukaisesti.

Yksilölle suunnattu hevostoiminta mm. Hevosavusteinen tunnetaito-ohjaus lähtee aina asiakkaan kanssa yhdessä laadittujen tavoitteiden pohjalta, tavoitteita voi olla yksi isompi tai muutama pienempi. Yksilön hevostoiminta on tavallisesti kestoltaan vähintään 2kk,  ja ohjauskertojen välissä arvioidaan tavoitteisiin matkaamista. Yksilölle suunnattua hevostoimintaa on mm. 

  • Itsetuntemuksen vahvistaminen
  • Omien ja toisten rajojen löytyminen/havaitseminen
  • Omien tunteiden tiedostaminen ja ilmaiseminen
  • Omien tarpeiden havainnointi ja ilmaisu
  • Esimerkiksi edeltävien taitojen harjoittelun kautta isona tavoitteena voi olla keskittymisen parantaminen, positiivinen minäkuva, omien vahvuuksien olemassaolon löytyminen, sosiaalisten taitojen vahvistuminen.

Hevosavusteista toimintaa järjestetään Maanantaisin klo 9 - 12 ja 16 - 19, sekä asiakkaan kanssa sovitun aikataulun mukaan.

Varaaminen, tunnille valmistautuminen

Mitä sinun tarvitsee tietää tai osata ennen tallille saapumista?

Sinun ei tarvitse kantaa etukäteen huolta tiedoistasi tai taidoistasi. Tallille saapumiseen tarvitset vain oman tahdon tulla nauttimaan hankkimastasi palvelusta. Ratsastustunnille on hyvä saapua 30min ennen tuntiajankohtaa, näin voit halutessasi osallistua ohjattuna tai varustaa ratsusi itse tunnille. 

Tallilla on lainattavissa varusteita harrastuksen aloittamiseen, ja jatkossa tarvittavista varustehankinnoista voit aina kysyä neuvoa tallilla niin opettajalta kuin muilta ratsastajilta. Haluamme panostaa vuorovaikutteiseen ilmapiiriin, johon jokaisen on helppo saapua omana itsenään ja kokee saavansa tilaa ajatuksilleen ja teoilleen. Yhteisenä jatkuvana tavoitteena on hevosia ja ihmisiä kunnioittava tapa toimia. 

Tallilla ei hyväksytä kiusaamista, tai muiden oppilaiden ratsastuksen negatiivista arvostelua. Opettaja keskustelee asioista aina niin lasten, kuin aikuisten kesken tällaisen huomion havaitessaan tai saadessaan. Yhteisenä tavoitteena on toinen toistemme auttaminen, opitun jakaminen, ja mallista vahvistaminen.

Tunnin voit varata yhteydenottopyynnön kautta tai viestillä/soittaen p. 045 162 2084/Mervi, jos en esim. tuntien pidon aikana vastaa, laita viesti. Luen ja otan yhteyttä takaisin, heti vapauduttuani.